Lincoln заложи на семплата елегантност

Общи 11 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3225 посещения | без коментари

Днес на салона в Детройт Lincoln представи прототипа MKZ Concept, с който категорично заяви бъдещия дизайн на моделите си.
„С него въвеждаме не просто нова кола, а нова марка“, заяви Дерик Кузак, вицепрезидент на отдела по глобално продуктово развитие във Ford Motor Company.
MKZ Concept максимално се приближава до нов модел, който ще бъде наличен в шоурумовете на марката по-късно през годината.
Според Макс Уолф, главен дизайнер на Lincoln, автомобилът е израз на новия стремеж на бранда към семпла елегантност и топлина, като се отдалечава от традиционната концепция за лъскавия лукс.
Каросерията му е решена в изискан конячен цвят, нанесен на много слоеве. Радиаторната решетка е рафинирана интерпретация на въведената през 1938 г. двукомпонентна с Lincoln Zephyr.
Профилът на седана е доминиран от дългата, гладка и заоблена линия на покрива, която е отклонение от традиционната трисъставна за този клас каросерии, и рисува един аеродинамичен силует.
Прототипът е със стъклен панорамен покрив.
Уютният интериор е изпълнен от луксозни материи с елементи от топола, като доминира белият цвят. Окачването е регулируемо.
От тази година за първи път от 1970 г. насам Lincoln разполага със собствено дизайнерско студио.

Видео

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте